2012. január 20., péntek

Exportálás Revitből AutoCad Structural Detailing szoftverbe

Az előző bejegyzésből is jól látszik hogy a Revit Structure tökéletes eszköz az építész modell feldolgozására, kiegészítő ként beépülő számító moduljával pedig a méretezés is gyorsan megoldható, akár még öszvérszerkezetek esetén is.

Aki használt már revitet az tudja azt is, hogy bár nagyon sok családfájl elérhető szerkezeti csomópontok, részletek megrajzolásához, de végül a gyártmányterveket néha könnyebb a kifejezetten részlettervező szoftverek segítségével elkészíteni. Az AutoCad Structural Detailing-nek pont az ilyen feladatokat szánták.


Szoftverkövetés birtokában lehetőség nyílik a kiegészítő csomagok révén hogy a Revit projektünket egy kattintással csatoljuk egy AutoCad Structural Detailing modellhez. így könnyedén megrajzolhatóak a csomóponti kapcsolatok, vasalás. Ha valaki inkább mégis a jól megszokott VBeXpress-t használná vasalás szerkesztéséhez az sem probláma, dwg formátum megteremti a lehetőséget erre is.



Acél csomópontok modellezéséhez szinte minden esetben a macro-k kényelmes megoldást nyújtanak, de ha esetleg változtatni kel a kapcsolaton az sem probléma. A méretezést beépített táblázatok és az EC szabványok kezelése teszi még gyorsabbá. Az elkészült modellről végül autómata tervap generálással részeletes pontos tervdokkumentációt készíthetünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése