2012. február 16., csütörtök

VBeXpress Bemutató videók

Ebben a bejegyzésben a Terc Kft. Cadstudiója által meghirdetett webinárok összefoglaló videóit teszem közzé.
Elsőként a webinárokon felvetődött kérdésekre, észrevételekre fókuszálva a VBeXpress-ről szóló videókat látatják. Legtöbb kérdés a multivassal kapcsolatosan volt, ezért az első videó ezzel foglalkozik.



Az éppen aktuális VB-verzió  még nem, de a fejlesztői verzió autómatikusan is ki tud osztani multi vasat, ez már elérhető a staticad honlapról a letöltéseknél. Bár ez a  (HU_18allx70t_64.exe) verzió még nem javasolt éles használatra. A multivas egyedi vas ként is lehelyzhető, de mint azt már a kézikönyvben is és a videón is láthatták, a toldási csoportokat csak utólagos modosítással ajánlott beállítani.




Az előregyártott födémek szerkezeti rajzainak elkészítéséhez egy nagyon kényelmes és gyors eszközt kínál a VBeXpress. A legelterjedtebb födém családokon túlmenően lehetőség van áthidalók és acélprofilok elhelyezésére is , de találunk pallós födémelemeket is. A kiosztás mellett a feliratozás és elemkigyűjtés is automatikus és nem csak az elemek esetében, hanem a bekötéshez szükséges pótvasalás kezelésénél is.

A VBeXpress támogatja a kivitelezést és a tervezést is gyorsító Bamtec technológiát. A Bamtec modul segítségével végeselemes analízis eredményét beolvashatjuk a vasalási tervbe, majd abból autómatikus vasalási szőnyegeket készíthetünk.



A vasalás kiosztási létráinak testreszabhatósága nagymértékben megkönnyíti a tervezési folyamatot. Inteligens objektumként nem csak rajz megjelenítési szerepe van, hanem az adatait a kigyűjtés is automatikusan figyelembe veszi, ezáltal a szerkesztők munkáját nagymértékben könnyíti, a hibák kizárása melett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése